Behandlingen

Les mer om behandlingen på www.akupunktur.no

Første gang - å stille diagnose
Under første akupunkturbehandling blir det foretatt et grundig intervju som gir akupunktøren et grunnlag for å stille diagnose. De opplysningene som kommer frem blir ført i en journal (enten elektronisk eller på papir). Akupunkturforeningens medlemmer plikter å behandle helse- og personopplysninger på en forsvarlig måte og i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter. Under intervjuet stilles det spørsmål om plager og symptomer. Akupunktøren er interessert i hvor lenge du har hatt plagene, hva som forverrer eller lindrer dem, osv. I tillegg ser akupunktøren på tungen og tar pulsen.

Selve behandlingen
I akupunkturbehandlingen brukes svært tynne sterile engangsnåler som stikkes inn i spesielle punkter som finnes spredt i et system over hele kroppen. Vi har i underkant av fire hundre slike akupunkturpunkter som sitter på kroppens fjorten energibaner (meridianer).

Nålene står vanligvis inne i 20-40 minutter. Antall nåler som benyttes under en behandling kan variere. Antall behandlinger er avhengig av hva slags problem som behandles i tillegg til plagenes varighet.

Akupunktøren vil også kunne benytte andre behandlingsteknikker, så som kopping (glass eller bambuskopper), moxa (urt som brennes for å varme) og elektroakupunktur.

Er det noen bivirkninger forbundet med akupunktur?
Akupunktur er en svært trygg behandlingsform med få bivirkninger når den utføres av godt utdannede behandlere som praktiserer etter trygge og solide standarder.

Under og etter behandling opplever noen pasienter trøtthet, mens andre kan oppleve økt energi og livsglede.

Andre følelser kan også dukke opp – og er helt naturlig. Noen pasienter kan få en svak prikkende eller en nummen følelse der nålene sitter, noe som bare indikerer at Qi beveger seg og behandlingen virker. Du kan oppleve ømhet rundt stikket etter behandling.

Uansett, lurer du på noe under eller etter behandling – ikke vent med å ta det opp med akupunktøren din.

Priser

Førstegangskonsultasjon   75-90 min    kr 950,-

Oppfølgende behandlinger     45 min    kr 700,-

Prisene er inkl mva.